A Hántai Páduai Szent Antal templom külső felújítása 2016-ban végre megvalósult.

 

 

 

Egy hosszú folyamat eredményeként elkészült a templom külső felújítása. Közel hat évet vett igénybe, hogy lépésről lépésre megújulhasson a templom.

 

A templom utolsó felújítását 1976-ban végezték el utoljára. 2009-ben a templom toronysisakja megroskadt és életveszélyessé vált. A toronysisak felújítását 2010-ben végeztette el az egyházközség. 2011-ben a teljes belső elektromos hálózat felújításra került a torony villámvédelmi rendszerének kiépítésével együtt és az egyházközség hívei társadalmi munkában leverték a belső nedves vakolatot, biztosítva ezzel a fal kiszáradását. 2013-ban a felújítás előkészítése elkezdődött a tervek, valamint a költségvetés aktualizálásával, így pontos képet kaptunk a felújítás nagyságrendi összegéről. 2015-ben a templom tetőszerkezetét felújítottuk és új héjazatot kapott a templom és a hívek társadalmi munkában leverték a külső nedves vakolatot is. 2016-ban a homlokzat felújítás volt a cél, ami szeptemberre el is készült.

 

A munkálatok a Győri Egyházmegye támogatása (10.000.000 Ft) valamint a hívek nagylelkű adományai nélkül (3.400.000 Ft) nem valósulhattak volna meg.

 

Külön köszönet illeti Bajkai Csaba esperes-plébánost, aki szívügyének tekintette a templom felújítását és nélküle ez nem valósulhatott volna meg!

 

Köszönet mindazoknak is, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a templom újra Hánta ékköve legyen és mindenki, aki elhalad mellette büszke legyen Isten házára.

 

Kisbéri Római Katolikus Plébánia   Minden jog fenntartva.